Poraz Grasshoppersa, Jahić i Hajrović bez minutaže

Super liga Švicarske

Poraz Grasshoppersa, Jahić i Hajrović bez minutaže

Teme:

Derbi 23. kola Super lige Švicarske između Zuricha i Grashoppersa ripao je domaćem timu rezultatom 3:1. 

Švicarac naših korijena Mario Gavranović postigao je pogodak već u 15. minutu za 1:0, da bi petnaest minuta kasnije na 2:0 povidio Rikan. Pola sata prije kraja utakmice Gavranović je svojim drugim golom zapečatio sudbinu Skakavaca koji su poraz ublažili golom novajlije Dabbura.

Sanel Jahić nije ulazio u igru u timu Grasshoppersa, Sead Hajrović nije ni konkurisao za tim, dok je Veroljub Salatić odigrao svih 90 minuta.

U drugom susretu fenjeraš Lausanne je na domaćem terenu minimalno poražen od Aaraua. Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Andrista u petom minutu nastavka.

Super liga Švicarske, 23. kolo:

Zurich -Grasshoppers 3:1 (Gavranović 15.59., Rikan 30./Dabbur 67.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.