Poraz Grenoblea, Lyon i Montepellier slavili

Francusko fudbalsko prvenstvo

Poraz Grenoblea, Lyon i Montepellier slavili

Adnan Beganović

Večeras je odigrano 9 susreta 20. kola francuskog fudbalskog prvenstva. Montepellier je kod kuće bio bolji od Nice (1:0), Lyon na strani od Nancyja (2:0), a Grenoble je doživio još jedan domaći poraz i to od St.Etiennea (1:2).

Montepellier našeg Emira Spahića  nastavio je sa dobrim igrama u prvenstvu. Spahić i društvo večeras su sa minimalnih 1:0 pobijedili Nicu, a jedini pogodak na utakmici postigao je Camara u 58. minuti susreta. Kapiten naše reprezentacije Emir Spahić na terenu je proveo 90 minuta i opet je na najbolji mogući način obavio svoje zadatke. Ovom pobjedom Montpellier se učvrstio na 3. poziciji tabele.

Nakon nešto lošijeg kraja 2009. godine Lyon našeg Miralema Pjanića u novu godinu je ušao znatno bolje. Naime, večeras je  Lyon na gostovanju kod Nancyja slavio sa 2:0, a golove su postigli Cris u 78. i Gonalos u 87. minuti susreta. Pjanić je igrao do 68. minute, a onda ga je zamijenio upravo Gonalons, strijelac drugog gola za Lyon.

Grenoble kojeg sa klupe predvodi Meša Baždarević lagano može početi pakirati kofer za niži rang. Porazom u večerašnjem susretu Grenoble je svoje šanse za opstanak u društvu najboljih sveo na teoriju i doista bi bilo pravo čudo kada bi klub Mehmeda Baždarevića uspio sačuvati prvoligaški status. U porazu od St.Etiennea (1:2) jedini pogodak za tim. bh. stručnjaka postigao je igrač protivničke momčadi Varaullt u 44. minuti, a prije toga gosti su preko Perrina i Riveire poveli sa 2:0.

Sjajan niz nastavio je drugoplasirani Lille koji je večeras bio bolji od PSG-a (3:1). Već u 4. minuti Lille je preko Obraniaka poveo, da bi svoju prednost udvostručio u 52. minuti preko Balmonta, a za 3:0 pogodio je Beria u 68. minuti susreta. Počasni pogodak za Parižane postigao je Erdinc u 83. minuti susreta.

Gostujuće trijumfe u ovom kolu pored Lyona i St.Etiennea upisali su još i Toulouse, koji je slavio protiv Valenciennesa (3:1) i Lorient, koji je trijumfovao protiv Le Mansa (3:0).

Monaco je golovima Nenea u 84. i 88. minuti pobijedio Sochauxa, dok su dva susreta bez pobjednika odigrali Rennes i Lens (1:1) te Auxerre i Boulogne (0:0).



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije