Poraz Košica, Helsingborg siguran
Larsson će biti najveća opasnost po Sarajevo

Protivnici Sarajeva i Slavije

Poraz Košica, Helsingborg siguran

Edmir Škorić

Slovački klub Košice, protivnik Slavije u Evropskoj ligi, u subotu je poražen od Nitre u prvenstvu rezultatom 0:1, a švedski Helsingborg koji u četvrtak dočekuje FK Sarajevo slavio je protiv Geflea sa 2:0. Treneri obje ekipe čuvali su svoje igrače za važne mečeve.

Naši preostali predstavnici u 3. pretkolu Evropske lige svoje će prve susrete odigrati u četvrtak. Slavija će na Koševu ugostiti slovačke Košice, a "bordo" tim putuje u Švedsku na noge Helsigborgu.

Košice poražene

U trećem kolu slovačkog prvenstva Košice su na svom terenu poražene od Nitre. Gol Simončića u 45. minuti donio je Nitri drugu pobjedu u tri utakimice, a protivniku Slavije prvi poraz. Dakako, trener Košica odmara svoje ključne igrače za četvrtak i važan meč svog tima. Košice se nalaze na 4. mjestu tabele sa 4 osvojena boda (jedna pobjeda, jedan remi i jedan poraz). Osim toga, Košice su postigle dva, a primile jedan pogodak.

Helsingborg ubjedljiv

Nakon prolaza protiv Spartaka iz Trnave, Sarajevo ima novi, ovaj put znatno teži, ispit. U četvrtak će momčad trenera Janjoša na noge Helsingborgu, trećeplasiranoj momčadi švedskog prvenstva nakon 16 odigranih kola. Svoju desetu prvenstvenu pobjedu Helsingborg je osigurao u nedjelju protiv Geflea. Prvi pogodak za domaći tim postigao je legendarni švedski reprezentativac Hernik Larsson. Konačnih 2:0 postavio je Lantz u 82. minuti, pogodivši sa bijele tačke. Trener Helsingborga Bo Nilsson, također je odmarao nekoliko glavnih igrača.

IF Helsingborg će ove sezone jurišati naslov Švedske, trenutno imaju 31 bod, samo dva manje od prvoplasiranog Elfsborga.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.