Poraz Marseillea u Lorientu

Ligue 1

Poraz Marseillea u Lorientu

M. Šljivak

Fudbaleri Lorienta savladali su pred svojim navijačima ekipu Marseillea rezultatom 2:1 u susretu 34. kola francuske Ligue 1.

Prvo poluvrijeme nije nam donijelo gotovo ništa. Svega nekoliko prilika je bilo sa obje strane, ali je ipak pao i jedan gol. U 41. minuti dosuđen je penal za ekipu Lorienta, a siguran izvođač je bio Mvuemba za vodstvo od 1:0.

Na samom početku drugog domaći su došli i do drugog pogotka. Igrala se 53. minuta kada Monnet-Paquet pogađa za vodstvo Lorienta od 2:0.

Pokušali su fudbaleri Didiera Deschampsa doći bar do bod au ovom susetu. Imali su viš ečoptu u svom posjedu, ali sve što su uspjeli bio je počasni gol Mathieu Valbuene u 77. minuti. Remy ga je sjajno poslužio loptom, a Valbuena preciznim udarcam savladao domaćeg golmana za 2:1, što je bio i konačan rezultat ovog susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.