Poraz ostavio traga: Treneru Almerie otkaz

"Osmica" Barce presudila

Poraz ostavio traga: Treneru Almerie otkaz

Edmir Škorić
Teme:

Čak osam golova našlo se u mreži Almerie koja je sinoć, u okviru 12. kola španske Primere, ugostila Barcelonu. Odmah po okončanju utakmice, klub je treneru Juanu Manuelu Lillu uručio otkaz.

Upravni odbor Almerie, netom po okončanju sinoćnje utakmice, sazvao je hitan sastanak, na kojem je treneru poručeno da je otpušten.

"Razlog je čisto sprotski, a dolazi nakon loših rezultata koje je naš klub pretrpio u posljednjih nekoliko tjedana, zbog kojih se nalazimo u opasnoj zoni na tabeli" saopšteno je iz kluba.

Lillo, 45-godišnji španski stručnjak, Andalužane je preuzeo u decembru prošle godine, te je u prvoj sezoni Almeriu odveo do 13. pozicije. 

Almeria se trenutno nalazi na 18. poziciji sa svega devet osvojenih bodova. Lošije rangirani su tek Levante i Zaragoza, no budu li pomenuti klubovi večeras slavili, Almeria će na začelje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti