Poraz Teplica, dobre partije naših momaka
Čajić (14), Ljevaković (5) i Mahmutović (25)

Gambrinus liga, 2. kolo:Teplice - Hradec Kralove 0:3

Poraz Teplica, dobre partije naših momaka

Poslije sjajnog preokreta i pobjede od 4:3 u prvom kolu Gambrinus lige, Teplice su večeras na svom Na Stinadlechu poražene od Hradec Kralovea. Unatoč porazu Aldin Čajić, Aidin Mahmutović i Admir Ljevaković dobro su odigrali ovaj susret.

Od samog početka utakmice Teplice su krenule prema naprijed. Veliku priliku u 10. minuti imao je Aldin Čajić. Aidin Mahmutović je primio loptu u šesnaestercu, zagradio se, a za ju ostavio za 18-godišnjeg veznjaka čiji je šut malo zakačio nekoga od gostujućih igrača, ali dovoljno da loptu skrene u korner.

Četiri minute poslije Čajić je zaradio žuti karton zbog malo grubljeg starta. Nakon početne dominacije Teplica, nakon 15-ak minuta igre situacija se preokrenula. Radek Hochmeister je postigao sjajan gol u 16. minuti i doveo Hradec Kralove u vodstvo. Sa nekih 25 metara 28-godišnji veznjak je iz prve šutirao i pogodio lijevi gornji ugao gola Tomasa Grigara.

Taj gol kao da je dao krila gostujućim igračima, pa su tri minute kasnije imali dobru priliku da povećaju prednost, ali u šesnaestercu Teplica tri igrača su zakasnila na loptu. Međutim, minutu kasnije Pavel Dvorak udvostručio je prednost. Odlično ga je uposlio Jiží Janoušek.

Ipak, nekoliko minuta poslije drugog primljenog gola, Teplice su se uspjele oporaviti i loptu uglavnom držale u svojim nogama. Tim naših internacionalaca imao je nekoliko prilika, a najbolju je možda imao Mahmutović u 33. munuti. Nakon jednog kornera Čajić je uposlio sjajnu loptu prema 24-godišnjem napadaču koji je u ovoj situaciji pokazao eksplozivnost i brzinu, međutim golman Jirži Lindr bio je dosta bliži lopti.

Admir Ljevaković zaradio je žuti karton u 38. minuti možda i prestrogo. Borbeni veznjak javnu opomenu dobio je zbog povlačenja za dres na sredini terena. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika, te se na odmor otišlo sa prednošću Hradec Kralovea od dva gola.

U drugom dijelu izabranici Petra Rade krenuli su dosta ofanzivnije. Prvu ozbiljniju priliku imao je Mahmutović u 52. minuti. Naš napadač primio je loptu u šesnaestercu, okrenuo se, ali pri šutu omeo ga je odbrambeni igrač gostujuće momčadi povlačenjem. Nekoliko minuta poslije Mahmutović se našao ponovo u dobroj poziciji, šutirao je, a Vlastimil Stozicky promijenio je loptu smjer, ali ona je otišla pored gola.

Lejavković, koji je u ovom susretu prekinuo dosta napada Hradec Kralovea, mogao je u 56. minuti postići prelijep pol. Bosanskohercegovački internacionalac pokušao je lobovati Lindra sa velike udaljenosti, ali je 24-godišnji golman uspio izvaditi loptu ispod prečke. Čajić je u 61. minuti izašao iz igre, a azamijenio ga je David Kalivoda.

Do kraja utakmice uglavnom se igralo na polovini gostujuće momčadi. Teplice su prijetile, ali nisu uspjele napraviti ništa konkretno. Pred kraj susreta, tačnije u 87. minuti uslijedila je kontra Hradec Kralovea, a Jirži Podebradsky je pogodio za konačnih 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.