Poraz Trabzona pred svojim navijačima

Turska Super liga

Poraz Trabzona pred svojim navijačima

Adnan Beganović

U prvom susretu 5. kola turske Super lige Manisaspor je napravila veliko iznenađenje svladavši kao gost Trabzonspor (3:1).

Favorizirani Trabzonspor je pred domaćim navijačima sjajno otvorio susret i već u 9. minuti preko Inana došao je do prednosti.

Međutim, do ovog kola momčad bez boda Manisaspor nije se predavala, te je do kraja poluvremena uspjela preokrenuti rezultat. Prvo je u 41. minuti Makukula pogodio za izjednačenje, a 4 minuta kasnije Simpson dovodi goste u vodstvo.

U drugom dijelu Trabzonspor je sve karte bacio u napad, no u jeku napada domaćih, gosti u 69. minuti povisuju prednost. Ponovo je strijelac bio Makukula.

Super liga, 5. kolo:
Trabzonspor - Manisaspor 1:3 (Inan 9' / Makukula 41', Simpson 45', Makukula 69')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti