Poraz Višćinog Istanbula u derbiju 26. kola

Zmaj odigrao svih 90 minuta

Poraz Višćinog Istanbula u derbiju 26. kola

U okviru derbija 26. kola Prve lige Turske Istanbul BB bh. reprezentativca Edin Višće poražen je na domaćem terenu od Orduspora sa minimalnih 1:0, a Zmaj koji se ponovo našao na spisku selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića odigrao je svih 90 minuta za svoj tim.

Na semaforu je sve do samog finiša susreta između, do ovo kola, drugosplasirane i četvrtoplasirane ekipe stajalo 0:0, da bi pet minuta prije kraja gol Bayraktara donio vrijednu pobjedu gostujućem sastavu.

Ekipa nekadašnjeg fudbalera Željezničara koja se bori za sam vrh tabele i ekspresni povratak među elitu turskog fudbala ovim je porazom pala na treće mjesto, dok se njihov današnji protivnik popeo na drugu poziciju sa 49 osvojenih bodova.

Istanbul BB sada na svom "kontu" ima bod manje u odnosu na Orduspor, dok trenutni lider Adanaspor ima 50 bodova. Konkurencija je žestoka u samom vrhu, a lider petoplasiranom Mersinu bježi svega šest bodova.

1. liga Turske, 26. kolo:
Istanbul BB - Orduspor 0:1 (Bayraktar 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti