Porazi Rumunije i Bjelorusije

Prijateljske utakmice

Porazi Rumunije i Bjelorusije

Protivnici Bosne i Hercegovine u predstojećim kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo, Rumunija i Bjelorusija, poraženi su večeras u prijateljskim utakmicama.

Rumuni se nalaze u velikoj krizi, što je veoma dobra stvar za reprezentaciju BiH, kojoj bi Rumunija, uiz Francusku, trebala biti najveći protivnik u grupi. Rumunija je večeras na svom terenu dočekala selekciju Makedonije, te je poražena sa minimalnih 1:0 golom Sikova u 28. minuti.

Bjelorusija je na svom stadionu također pretrpila poraz. Bolji od njih su bili Šveđani, koji su zabilježili pobjedu 1:0 golom Wilhelmssona u 48. minuti utakmice.

Rezultati do sada završenih prijateljskih utakmica:

Azerbejdžan - Honduras    0:0
Grčka - Paragvaj            0:2
Norveška - Ukrajina         0:1
Rumunija - Makedonija        0:1
Bjelorusija - Švedska         0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti