Porazi Schalkea i Hoffenheima

Bundesliga, 31. kolo

Porazi Schalkea i Hoffenheima

Edmir Škorić

Danas je odigrano prvih pet susreta 31. kola njemačke Bundeslige. Schalke je poražen u Hannoveru, dok je Hoffenheima kao gost savladao Koeln. Golom Cacaua Stuttgart je minimalno porazio Herthu u Berlinu.

U Hannoveru su se sastali domaći, koji se grčevito bore za opstanak u društvu najboljih, te Schalke, tim koji se zajedno sa minhenskim Bayernom borbi za naslov prvaka. Dakle, meč popraćen ogromnim pritiskom.

Poveo je Hannover u 17. minuti nakon autogola Westermanna, kojeg je pogodio jedan igrač Hannovera, a lopta se otkotrljala u mrežu Manuela Neuera. Domaći su došli i do novog gola do kraja prvog dijela. Jedna duga lopta domaćih štopera pronašla je Ya Konana, koji je uočio bezpotrebno istrčavanje Neuera te sa nekih sedamnaest metara smjestio loptu u mrežu.

Činilo se kako će domaći upisati vrijedna tri boda, no u samo pet minuta nastavka gosti iz Gelsenkirchena dolaze do poravnanja. Najprije je Edu izašao sam pred Balitsch Fromlowitza i prizemnim udarcem malo iz kosa s desne strane smjestio loptu iza leđa golmana Hannovera.

Dvije minute kasnije, tačnije 50. minuta, novi pogodak Schlkea. Fromlowitz je najprije sjajno odbranio udarac glavom Kevina Kuranyja, no onda je Eggimann srušio Farfana na pet metara od svog gola i glavni sudija svirao je na jedanaest metara. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je siguran za poravnanje rezultata. Ipak, deset minuta prije kraja Balitsch pogađa za pobjedu domaćih.

Sjajnu predstavu domaćih krunisao je Ya Konan svojim drugim golom u samom finišu utakmice. Koeln je na tabeli pretekao Hoffenheima, nakon što su ih kao gosti danas savladali sa 2:0. Jarčevima je pobjedu donio Matuschyk sa sva pogotka. Sejad Salihović i Vedad Ibišević odigrai su svih 90 minuta, stim da je Salihović zaradi i javnu opomenu.

Berlinska Hertha skoro se oprostila od društva najboljih. Danas su s minimalnih 0:1 poraženi od Stuttgarta. Švabama je pobjedu donio sjajni njemački napadač Cacau, koji sigurno na ljeto napušta Stuttgart. Najuvjerljiviji danas su bili igrači Werdera, koji su u Bremenu sa viskih 4:0 porazili Freiburg. Dva gola postigao je Claudio Pizarro te po jedan Hunt i Mesut Ozeil.

Derbi susreta igraju Bayer i Bayern u Leverkusenu od 18:30 sati.

Bundesliga, 31. kolo:
Werder - Freiburg 4:0 (Pizarro 35, 56, Hunt 54, Ozil 66)
Hannover - Schalke 3:2 (Westermann 17 - ag, Konan 29, 90, Balitsch 80/ Edu 48, Rakitić 50 - pen.)
Hertha - Stuttgart 0:1 (Cacau 74)
Hoffenheim - Koeln 0:2 (Matuschyk 46, 82)
Mainz - Borussia Dortmund 1:0 (Szalai 30)
Bayer - Bayern (18:30)

Hannover 1-0 Schalke


Hannover 2-0 Schalke


Hannover 2-1 Schalke


Hannover 2-2 Schalke


Hannover 3-2 Schalke


Hannover 4-2 Schalke

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.