Porazi Višće i Šehića, Hasagić nije branio

Superliga, 19. kolo

Porazi Višće i Šehića, Hasagić nije branio

Edmir Škorić

U ranijem subotnjem terminu od 15 sati odigrana su dva susreta 19. kola turske Superlige.

Trabzonspor je u Istanbulu s 2:0 savladao Buyuksehir. Vodeći gol postignut je tek deset minuta prije kraja, kada je Burak Yilmaz poslao loptu iza leđa domaćeg golmana Oguzhana Bahadira. Na golu Buyuksehira, dakle, nije bilo bh. golmana Kenana Hasagića.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Yilmaz svojim drugim golom u 94. minuti.

Iako je postigao gol Galatasarayju u prošlom kolu, mladi bh. reprezentativac Edin Višća ušao je u igru ovaj put u 55. minuti.

Nastavlja se tako agonija Buyuksehira kojem je ovo treći uzastopni poraz i sedma utakmica u kojoj nisu stigli do pobjede. Trbzon je s druge strane nakon loše serije upisao treću pobjedu zaredom.

U drugoj utakmici, odigranoj na Ataturk stadionu u Bursi, istoimeni domaćin je pogotkom u samoj završnici stigao do pobjede. Junak je bio Pablo Batalla.

Svoju mrežu na neugodnom gostovanju ipak nije sačuvao bh. golman Ibrahim Šehić, koji je petnaestak minuta prije kraja dobio i javnu opomenu.


Turska Superliga, 19. kolo:

Bursaspor - Mersin 1:0 (Batalla 92)
Buyuksehir - Trabzonspor 0:2 (Yilmaz 80, 94)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.