Pored Rome i Milana, i Juve želi Adriana

Il Corriere dello Sport tvrdi

Pored Rome i Milana, i Juve želi Adriana

Edmir Škorić
Teme:

Il Corriere Dello Sport tvrdi kako se u utrku za brazilskim napadačem Adrianom nakon Rome i Milana uključio i torinski Juventus.

Naime, Adriano koji je iz Intera otišao u redove brazilskog Flamenga, sada je prva meta talijanskih momčadi. Iako je napadačev menadžer Gilmar Rinaldi nedavno kazao kako se njegov klijent želi pridružiti Francesco Tottiju u Romi, njegov potpis postgao je želja i Milana te sada i Juventusa.

Il Corriere Dello Sport navodi kako je glavni Juventusov skaut Renzo Castagnini pratio Brazilca te se raspitivao za njegove usluge. Navodno, Adriana u Torinu vide kao zamjenu za Davida Trezegueta na kraju ove sezone.

"Nisam se čuo ni sa jednim talijanskim klubom, ali mogu potvrditi da bi on želio u Italiju ili Španiju", kazao je Adrijanov menadžer za Calciomercato.it.

"Da li bi on radije u Italiju? Nije izrazio posebnu želju, ali u svakom slučaju, još uvijek je rano govoriti o njegovoj budućnosti. Odlučili smo o tome govoriti poslije aprila", dodaje Rinaldi.

Adriano je prošle godine raskinuo ugovor s Interom i prešao u Flamengo. No, navodno mu nedostaje igranje u Evropi i izvjesno je da će, nakon što okonča ugovor s Brazilcima, pronaći novi angažman na evropskom tlu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti