Porodica Hukić povukla saglasnost za održavanje turnira

Ništa od Hukinog memorijala

Porodica Hukić povukla saglasnost za održavanje turnira

Memorijalni turnir Mustafa Hukić – Huka, kojeg su trebali organizovati magazin BHTempo 09 i FK Sloboda, neće biti održan 9. i 10. septembra, odnosno u tom terminu odigrat će se 5. Turnir prijateljstva.

Press služba magazina BHTempo 09 u obrazloženju je navela kako je porodica Hukić odlučila da povuče saglasnost datu za održavanje turnira.

“Mi nismo ni dali nikakvu saglasnot. Mene je kontaktirao izvjesni gospodin, koji mi je rekao kako oni hoće da organizuju turnir u čast mog oca. Međutim, odluku o organizovanju turnira može donijeti samo Sloboda, jer je Skupština Slobode donijela odluku da se turniri održavaju”, kaže Jasmin Hukić sin rahmetli Mustafe Hukića – Huke, jednog od najboljih sportista koje je Tuzla ikada imala.

Na turnir su pozvani Sloboda iz Užica, Olimpic i Sloga iz Simin Hana, a hoće li pomenute ekipe u utorak i srijedu doći na Turnir prijateljstva ostaje da se vidi.

Porodica Hukić opravdano sumnja da je neko, namjerno ili ne, pokušao zloupotrijebiti Hukino ime, a navode da svi oni koji ubuduće žele organizovati turnir to moraju raditi na daleko profesionalniji način, odnosno da se na vrijeme utvrdi datum odigravanja, organizacioni odbor i druga tijela kako bi turnir bio kvalitete koja je dostojna imena Mustafe Hukića – Huke.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije