Porto ili Braga?

Večeras finale Evropske lige

Porto ili Braga?

O. Lekić

Nogometaši Porta i Brage sastat će se večeras u 20.45 u Dublinu, u finalu Evropske lige.

Prvo portugalsko finale u historiji bit će sudar dvije nogometne koncepcije - napadačke igre Porta i defanzivnog stila Brage. Porto dvije godine nije izgubio od Brage i apsoultni je favorit u večerašnjem meču. Bez poraza je osvojio portugalsko prvenstvo, a na putu do finala Evropske lige deklasirao je sve rivale.

Porto želi da osvoji osmi evropski trofej, a najveći adut mu je kolumbijski napadač Falcao, koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja postigao 16 golova. On i Brazilac Hulk ove sezone postigli su 63 gola.

Braga je u domaćem prvenstvu zauzela četvrto mjesto sa 38 bodova manje od Porta. No, u Evropi je zabilježila nekoliko velikih pobjeda protiv favoriziranih protivnika. Savladala je Celtic, Sevillu i Arsenal u okviru Lige prvaka, te Liverpool, Benficu, Dinamo Kiev u Evropskoj ligi.

Evropska nogometna federacija (UEFA) odlučila je da finalnu utakmicu Evropske lige sudi Španac Carlos Velasco Carballo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.