Porto torpedovan na Emiratesu

Arsenal petardom u naredni krug

Porto torpedovan na Emiratesu

Teme:

Arsenal je na svom Emiratesu sa uvjerljivih 5:0 deklasirao Porto i potpuno zasluženo se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka.

Arsenal je večeras protiv Porta demonstrirao snagu, u svakom pogledu te riječi. Topnici su uoči večerašnjeg revanša susreta Lige prvaka na Emiratesu imali za zadatak da nadoknade dva gola zaostatka iz prvog susreta u Portu i to su uspjeli već nakon 25 minuta igre.

Portugalci su slavili u prvom susretu, zahvaljujući greškama golmana Arsenala Lukasza Fabianskog, ali večeras je za četu trenera Arsene Wengera sve išlo glatko.

Junak susreta bio je često osporavani Danac Niclas Bendtner, koji je zabilježio prvi hat-trick u karijeri u Ligi prvaka. Danski je reprezentativac već u 10. minuti načeo mrežu portugalske ekipe, a već u 25. je svojim drugim golom anulirao prednost Porta iz prvog susreta.

Mlada i izrazito napadački orijentisana ekipa Arsenala nije na tom stala. U 63. minuti bilo je 3:0, a strijelac trećeg gola za Topnike bio je Francuz Samir Nasri. Golijada se nastavila samo tri minute kasnije, kada je pravi potop Porta potvrdio Emmanuele Eboue.

Šlag na tortu sjajne predstave londonske ekipe došao u posljednjoj minuti regularnog dijela, kada je Bendneru ponuđeno da izvede najstrožu kaznu i ubilježi hat-trick, a Danac je ukazanu priliku i iskoristio te "pukao" petardu Portu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.