Porto u Nikoziji traži prolaz u naredni krug

Liga prvaka

Porto u Nikoziji traži prolaz u naredni krug

Edmir Škorić

U Nikoziji Porto sutra gostuje kod kiparskog prvaka Apoela te bi eventualnom pobjedom Portugalci skoro osigurali naredni krug.

U prošlom kolu Porto je na svom terenu pošteno namučen od kiparskog prvaka, čak je Apoel i poveo autogolom Pereire, no na kraju su Portugalci slavili sa 2:1 i sada su sa šest bodova odmah iza vodećeg Chelsea, sa čak pet bodova više od Apoela i Atletico Madrida.

Sutra će u Nikoziji Porto biti gost Apoelu, domaći žele pobjedu kako bi nastavili takmičenje u Evropskoj ligi kao trećeplasirani, dok bi Porto pobjedom skoro osigurao knock-out fazu Lige prvaka.

"Dobro smo plasirani, imali smo dobru sezonu, a ako dobijemo ova tri boda biti ćemo još bolji", kazao je vezista Porta Raul Meireles.

Historija je na strani Porta koji nikada nije poražen od nekog tima sa Kipra, a na ruku im ide i povreda nekoliko ključnih igrača Apoela. Poljaci Sikora i Zewlakow zbog povreda neće biti na raspolaganju srpskom treneru Ivanu Jovanoviću.

"Mi smo favoriti. Istina, imamo više iskustva u Ligi prvaka, ali oni su domaćini. Apoel ima jako dobru momčad, to su pokazali i u Portugalu gdje su nam uzrokovali mnogo problema", završio je Meireles.

Zaista će teško igračima Apoela zaustaviti napadača Hulka koji je nedavno dobio prvi svoj poziv u reprezentaciju Brazila. Hulk je postigao oba gola u prošlom kolu kada je Porto sa 2:1 pobijedio Apoel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.