Portsmouth slavio, James rekorder

Premiership, zaostala utakmica

Portsmouth slavio, James rekorder

U zaostalom meču 21. kola engleskog Premiershipa, ekipa Portsmoutha je sa 2:0 nadigrala Manhester City čime je preskočila Tottenham i sa 16. se popela na 15. mjesto u ligi.

Vrijedan trijumf začinjen je rekordom Davida Jamesa, golmana “plavih” koji je postao igrač sa najviše nastupa u Premier ligi. Oba tima imala su svoje šanse i periode igre da bi u 70. minutu Johnson  matirao Shaya Givena. Pet minuta kasnije Hreidarsson je bio najviši u skoku i glavom je loptu poslao za 2:0.
Treba kazati da je James upisao svoj 536. nastup u elitnom razredu engleskog fudbala. Portsmouth od 30. novembra 2008. godine čeka na prvenstvenu pobjedu, a do nje je stigao sa novim trenerom (privremenim) Paulom Hartom koji je naslijedio Tonyja Adamsa.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.