Portsmouthu oduzeto devet bodova

Zbog bankrota

Portsmouthu oduzeto devet bodova

Posljednjem sastavu engleskog prvenstva Portsmouthu u srijedu je i službeno oduzeto devet bodova zbog proglašavanja bankrota prošloga mjeseca.

Nakon odluke suda kako je bankrot Portsmoutha valjan, Premier liga je danas odlučila primijeniti pravila lige i stoga je Portsmouthu oduzeto devet bodova, stoji u saopštenju vodstva Premier lige.

Ovom odlukom Portsmouth se, praktično, već oprostio od najjačeg razreda engleskog fudbala, jer devet utakmica prije kraja prvenstva zaostaje 17 bodova za 17. mjestom, posljednjim koja osigurava ostanak u Premiershipu.

U slučaju da se Portsmouth do kraja sezone ne izvuče iz dugova čeka ga nova kazna, i to 10 bodova manje u novoj sezoni, najvjerojatnije u Championshipu, drugoj engleskoj ligi.

Svega dvije godine nakon najvećeg uspjeha kluba u novijoj istoriji - osvajanja FA kupa - Portsmouth je zbog duga od 78 miliona funti postao prvi klub u koji Premier ligi koji je proglasio bankrot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.