Portsmouthu važni bodovi
Slavlje igrača Portsmoutha

Odlična partija Asmira Begovića

Portsmouthu važni bodovi

M. Maksimović

U grčevitoj borbi za opstanak Portsmouth našeg Asmira Begovića osvojio je važna tri boda. Na domaćem terenu ''mornari'' su pobjedili Burnley 2:0 golovima Hermanna Hreidarssona i Arune Dindanea.

Ovo je bila prva pobjeda Avrama Granta na klupi Portsmoutha, a svoj doprinos svakako je dao i naš reprezentativac Asmir Bergović koji je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama sačuvao svoju mrežu nedirnutom.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a najbolju priliku je imao Aruna Dindane nakon diskutabilnog  jedanesterca, ali je golman Brian Jensen u dva navrata sjajno intervenisao. U drugom poluvremenu je Burnlay imao više od igre, ali je Portsmouth došao do pobjede.

Domaći su poveli u 65.minuti kada je rezervista Nwankwo Kanu pronašao Hermanna Hreidarssona koji iskosa sa lijeve strane pogađa suprotni ugao gola Jensena. Kod ovog gola ostao je dojam da je strijelac Hreidarsson za korak bio iza leđa odbrane gostiju. Konačnih 2:0 postavlja Aruna Dindane koji se sedam minuta prije kraja utakmice iskupio za neiskorišteni jedanesterac u prvom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.