Bahati Ronaldo nije nedodirljiv ni u reprezentaciji: Santos pokazao ko je gazda u reprezentaciji!

Poznati sastavi Portugala i Švicarske

Bahati Ronaldo nije nedodirljiv ni u reprezentaciji: Santos pokazao ko je gazda u reprezentaciji!

E. Čaušević

Portugal i Švicarska igraju večeras posljednji meč osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a već prije početka utakmice su mnogi ostali iznenađeni kada su objavljeni početni sastavi ovih reprezentacija.

Portugal i Švicarska će se na Lusail stadionu večeras boriti za posljednje mjesto u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru i sigurno je da nas očekuje još jedna spektakularna utakmica.

Utakmica ovih reprezentacija igra se od 20 sati, a Fernando Santos i Murat Yakin već su saopštili početne sastave.

Ono što je posebno uzdrmalo fudbalsku javnost jeste sastav Portugala, odnosno odluka Santosa da Cristiana Ronalda ostavi na klupi za rezervne igrače što sigurno niko nije očekivao.

Međutim, očito da je Santos odlučio da kazni Ronalda za bahato i bezobrazno ponašanje na meču protiv Južne Koreje kada je negodovao što ga je selektor ranije izveo iz igre.

Nakon te utakmice Santos je izjavio da mu se ne sviđa što mu se Ronaldo tako ponaša i da će to riješiti iza zatvorenih vrata i očito je da baš nisu pronašli zajednički jezik.

Oglasi

Santos je na kraju Ronalda ostavio na klupi za rezervne igrače, a umjesto njega priliku od prve minute dobio je Goncalo Ramos.

Zbog sličnih stvari je Ronaldo ostao bez startne postave i u Manchester Unitedu jer Erik ten Hag nije tolerisao takvo ponašanje, a očito je da to neće uraditi ni Santos bez obzira kakvu ulogu CR ima u Portugalu.

Što se tiče selekcije Švicarske tu nije bilo previše promjena niti iznenađenja u sastavu odnosu na meč protiv Srbije, te je Yakin na teren poslao svoj najjači sastav.

Portugal: Diogo Costa, Dalot, Pepe, Ruben Dias, Guerreiro, Carvalho, Otavio, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Joao Felix, Goncalo Ramos.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Švicarska: Sommer, Rodriguez, Akanji, Schar, Fernandes, Xhaka, Freuler, Sow, Shaqiri, Vargas, Embolo.

Bolji iz ovog duela će u četvrtfinalu igrati protiv Maroka koji je šokirao Španiju i uspio je pobijediti nakon penala, te se plasirati dalje.

Top Komentari

Sars33
Joj naslova...
2 0
CD84
C.Analni odsvirao!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi