Portugalci donijeli tri boda Bešiktašu

Zec odigrao 30 minuta, Jahić uspješniji od Nadarevića

Portugalci donijeli tri boda Bešiktašu

Nogometaši Bešiktaša slavili su tijesnu pobjedu nad Gencerbirligijem u okviru 27. kola turske Superlige.

Ininu stadion bio je domaćin derbija kola, a snage su odmjerile ekipe Bešiktaša i Genclerbirligija, našeg Ermina Zeca. Herve Tum pogađa za veliko slavlje gostiju u 23. minuti. Gencler je sa minimalnih 0:1 otišao na odmor, da bi u drugom poluvremenu Bešiktašovi Portugalci režirali potpuni preokret.

Prvo je Ricardo Quaresma poravnao u 49. minuti, a potom Hugo Almeida preokreće rezultat u korist domaćih u 57. minuti. Gosti se ponovo vraćaju u život preko Randalla Azofeife, no Manuel Fernandes u 57. minuti pogađa za konačnih 3:2. Bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec dobio je priliku u 60. minuti, kada je zamijenio Yasina Oztekina. 

U nešto ranijem terminu imali smo priliku gledati okršaj ekipa naših Safeta Nadarevića i Sanela Jahića, Eskisehirspora i Karabukspora. Karabukspor je na kraju slavio golovima Mehmeta Yildiza, dok je utješni gol za domaće postigao Ergan Zengin duboko u sudijskoj nadoknadi. Oba naša igrača ubilježila su po 90 minuta za svoje ekipe.

Gaziantepspor je golom Muhammeta Demira minimalno savladao Orduspor, dok su Kayserispor i Trabzonspor odigrali neriješeno 3:3.

Turska Superliga, 27. kolo:
Gaziantepspor - Orduspor 1:0 (Demir 44)
Eskisehirspor - Karabukspor 1:2 (Zengin 90 / Yildiz 25)
Kayserispor - Trabzonspor 3:3 (Kujović 1, 64, Gungor 34 / Sen 63, Yilmaz 80, 88)
Bešiktaš - Genclerbirligi 3:2 (Quaresma 49, Amleida 57, Fendandes 73 / Tum 23, Azofeida 70)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.