Portugalci kroz kvalifikacije

Golovi sa svih utakmica našeg protivnika

Portugalci kroz kvalifikacije

Edmir Škorić

Iako je slovila za glavnog favorita u grupi H kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine, selekcija Portugala na kraju se morala zadovoljiti baražom.

Po drugi put će kartu za jedno veliko takmičenje tražiti kroz dvomeč sa Bosnom i Hercegovinom. Prva utakmica igra se sutra u Zenici na Bilinom Polju, a uzvrat je četiri dana kasnije u Lisabonu. No, podsjetimo se kako su Cristiano Ronaldo i društvo igrali u kvalifikacijama.

Razočarali su već u prvom kolu, odigravši 4:4 sa Kiprom, kojem je malo nedostajalo da ostvari pobjedu u Lisabonu. U drugom su kolu, doduše bez Ronalda, poraženi od Norveške, a onda je uslijedio otkaz selektoru Ricardu Queirozu, kojeg je potom naslijedio sadašnji selektor Paulo Bento.

Uslijedila je serija od pet pobjeda, a u zadnjem su kolu, odlučujućem, izgubili na gostovanju kod Danske (2:1), što ih je koštalo direktnog plasmana na EP.

1. kolo: Portugal - Kipar 4:4



2. kolo: Norveška - Portugal 1:0



3. kolo: Portugal - Danska 3:1



4. kolo: Island - Portugal 1:3



5. Portugal - Norveška 1:0



6. kolo: Kipar - Portugal 0:4



7. kolo: Portugal - Island 5:3



8. kolo: Danska - Portugal 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti