Portugalci nezadovoljni izborom sudije polufinalnog meča

"Imenovanje Turčina je alarmantno"

Portugalci nezadovoljni izborom sudije polufinalnog meča

A. Haznadarević

Predstavnici fudbalskog saveza Porutagala na Euru, iskazali su nezadovoljno imenovanjem Turčina Cuneyta Cakira za glavnog sudiju na polufinalnom susretu između Španije i Portugala, piše portugalska štampa.

"Portugal zgrožen: imenovanje Turčina za glavnog sudiju je alarmantno", naslov je u "A Boli" koji tvrdi i da je predsjednik Sudijskog odbora UEFA-e Angel Villar koji vodi i Španski fudbalski savez, te da je predsjednik UEFA-inog odbora Senes Erzik Turčin i "prijatelj Barcelone i Unicef-a".

"Erzik je kadar Unicef-a i sudjelovao je u pregovorima nakon kojih je ta UN-ova agencija za djecu postala sponzor katalonskog kluba", piše "A Bola".

"Imenovanje turskog suudije za glavnog sudiju polufinalne utakmice ne sviđa se Portugalskom fudbalskom savezu koji 'namjerava zauzeti javni stav'", dodaje dnevnik "Record", prema kojem se "Selecçao boji tajnih igara i velikog uticaja Angela Villara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.