Portugalci opet predvodili Bešiktaš

Turska Superliga, 31. kolo

Portugalci opet predvodili Bešiktaš

Edmir Škorić

Tridesetprvokolo turske Superlige zaključili su nogometaši Bešiktaša i Manisaspora. Domaćin je na krilima Portugalaca slavio s uvjerljivih 4:1.

Manisaspor traga za bodovima spasa, no u Istanbulu nisu imali što tražiti. Domaći Bešiktaš ih je lako savladao, a ključnu ulogu odigrali su Portugalci, kojih ovaj klub, uključujući i trenera Carlosa Carvalha, ima petoricu.

Hugo Almeida je u 18. minuti promijenio rezultat na semaforu, a on se više nije mijenjao do 60. minute. Zatim je sjajni krilni nogometaš Ricardo Quaresma, bivši igrač Intera i Chelseaja, u svega pet minuta postigao dva gola i okončao sve dileme oko pobjednika.

Na 4:0 povisio je Manuel Fernandes u 89. minuti, a sve što su gosti uspjeli napraviti je utješni pogodak u 96. minuti, kojeg je postigao Ferhat Cokmus.

Bešiktaš je zadržao četvrtu poziciju, ali se sada bodovno izjednačio s trećeplasiranim Trabzonsoorom. Obje momčadi imaju po 53 boda, osam manje od Fenera, čak 17 od po svemu sudeći novog prvaka Galatasarayja.


Turska Superliga, 31. kolo:

Bešiktaš - Manisaspor 4:1 (Almeida 18, Quaresma 60, 65, Fernandes 90/ Cokmus 96)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti