Portugalci složni: Pomoći ćemo Bešiktašu

Simao, Fernandes i Almeida pojačali Turke

Portugalci složni: Pomoći ćemo Bešiktašu

Edmir Škorić

Oko dvije hiljade navijača dočekalo je portugalski trio u zračnoj luci u Istanbulu. Simao Sabrosa, Hugo Almeida i Manuel Fernanes obratili su se na press konferenciji i svi oni izrazili su zadovoljstvo što su došli u Bešiktaš.

"Učinit ću sve da budem najbolji za klub i navijače. Došao sam u Bešiktaš da osvojim naslov. Pokušat ću svojim iskustvom pomoći i, naravno, Ricardo (Quaresma) će mi pomoći u tome", kazao je Simao koji ima 31 godinu i koji je stigao iz madridskog Atletica.

"Ovo je veliki klub, pogotovo sa ovakvim navijačima. Nadam se da ću im u ovih šest mjeseci pomoći da osvoje sve što mogu. Želim pomoći koliko god mogu. Nije lako nadoknaditi 14 bodova u tako kratkom vremenu, ali tu sam da bih napravio sve što mogu. Krenemo li s pobjedama, možemo promijeniti kompletnu sliku. U nogometu ništa nije gotovo do posljednjeg zvižduka", dodao je Manuel Fernandes, pojačanje iz Valencije.

"Bešiktaš je jednostavno najbolja opcija za mene. U velikom sam klubu i imamo jako dobrog trenera. Ovdje je sve veoma dobro organizovano. I ja obećavam da ću dati sve od sebe, pokušat ću postići puno golova i na taj način pomoći momčadi", riječi su Hugo Almeide, pridošlice iz bremenskog Werdera.

"Ovo nije običan dan jer ova tri igrača, ne samo da će pridonijeti našem Bešiktašu, već i turskom nogometu. Dolaskom Quaresme i Gutija početkom sezone, podigli smo Bešiktaš na jednu novu razinu. Niso razmišljali samo o ovoj sezoni kada smo ih doveli, već o narednim sezonama. Prvaci se ne stvaraju preko noći", dodoa je predsjednik Bešiktaša Yildrin Demirören.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.