Portugalci uvjereni u prolaz

Optimizam na pressu, ali i nezadovoljstvo travnjakom

Portugalci uvjereni u prolaz

Adnan Beganović

"Nećemo u Zenici braniti prednost iz prvog susreta. Razmišljamo samo o našoj igri i mogu najaviti da ćemo tražiti pogodak od prve minute", rekao je na press konferenciji selektor Portugala Carlos Queiroz i dodao:

"Bosna i Hercegovina ima pritisak i to ćemo pokušati iskoristiti. Ovo je utakmica dvije jako dobre selekcije i vjerujte da nam je velika čast igrati u Zenici. Teren nije najbolji, ali mislim da na to ne trebamo gledati jer tek nakon završetka susreta možemo pričati o tome kome je isti odgovarao."

Simao Sambrosa je naglasio da je sutrašnji susret jedan od najvažnijih u posljednjih nekoliko godina za njegovu reprezentaciju i da se nada da će Portugal učestvovati na smotri najboljih svjetskih selekcija.

"U zadnjih 10 godina uvijek smo učestvovali u završnicama velikih takmičenja i veoma je bitno da sutra osiguramo nastup na Svjetskom prvenstvu. Svjetsko prvenstvo sa i bez Portugala nije isto", rekao je Simao te dodao:

"Sutra nam ne pada na pamet braniti prednost iz Lisabona. Pokušat ćemo igrati svoju igru, a to znači imati loptu u svom posjedu što više, mada i to nekad nije moguće ostvariti."

Na pitanje novinara kako se osjeća nakon neprijateljskog dočeka u Sarajevu i Zenici Simao je odgovorio:

"Mi moramo svoje misli usmjeriti samo na rezultat i teren je jedino što nas zanima. Zabrinjava me kvaliteta terena, biće teško igrati, no kako bude nama tako će i našim protivnicima", zaključio je Simao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.