Portugalski trio donio pobjedu Bešiktašu
Hugo Almeida

Safet Nadarević odigrao svih 90 minuta

Portugalski trio donio pobjedu Bešiktašu

Bešiktaš je u okviru 33. kola turske Superlige savladao tim našeg Safeta Nadarevića, Eskišehirspor sa 3:1. Pobjedu turskom divu donio je Portugalski trio.

Erkan Zengin, švedski veznjak, na asistenciju Alpera Potuka u 26. minuti donio je prednost Eskišehirsporu. Ipak, gosti su vodstvo imali samo do 37. minute kada je Manuel Fernandes, kojeg je uposlio Guti, pogodio za 1:1.

Guti u 58. minuti upisao je svoju drugu asistenciju, a ovaj put mrežu Eskišehirspora zatresao je portugalski napadač Hugo Almeida.

Tri minute prije kraja susreta dosuđen je penal za domaće, a realizovao ga je još jedan portugalac u redovima Bešiktaša, Simao Sabrosa. Safet Nadarević odigrao je cijeli susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.