Poruka predsjednika FK Sarajevo uoči utakmice sa Zrinjskim

Poruka predsjednika FK Sarajevo uoči utakmice sa Zrinjskim

Midhat Šljivak

Predsjednik UO FK Sarajevo Edis Kusturica uputio je poruku navijačima bordo tima pred meč sa Zrinjskim.

Poštovani navijači,

svjedoci ste neviđene medijske hajke protiv FK Sarajevo u namjeri da se unese nemir i destabilizira Klub pred odlučujuće utakmice u borbi za titulu.

Sve je preraslo u orekstriranu kakofoniju, ali hercegovački vjetrovi i bosanski, sarajevski vjetar poznatiji kao „bakijaš“ su varljivi!

Mogu propuhati, ali i dati dodatnu snagu, na žalost nekih, nas je propuhao uglavnom „bakijaš“, pa smo postali otporni, mi nikada nismo odustali, nikada nismo bili stabilniji i sigurni u sebe.

Klub funkcioniše odlično jer smo mu posvećeni kao svojoj porodici, a porodicu volimo! Od prvog do zadnjeg čovjeka, igrači i stručni štab, svi su spremni i opredijeljeni na maksimalan trud i zalaganje za ostvarenje našeg cilja!

Naravno, i naši navijači čine našu bordo porodicu, jer „čitav naš svijet je u bordo obojen!“

Zbog toga napunimo u subotu stadion Koševo, stadion legendarnog Asima Ferhatovića Haseta, Olimpijski stadion, najveći stadion u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pokažimo svima, i onima koji nas vole i onima koji nas mrze, našu snagu, zajedništvo i veličinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neka se ori naš fanatični Sjever, i naš analitični Istok, i naš mudri Zapad, neka se čuju pjesme ljubavi prema bordo Divu, neka nema nacionalizma i uvreda kakve smo mi doživjeli, neka nema rasizma, neka se naši gosti i sportski suparnici osječaju ugodno u sportskom ambijentu u Sarajevu, na stadionu Koševo i odličnom travnjaku (sve naše kosilice i automatsko navodnjavanje funkcionišu besprijekorno), neka niko ne doživi ono što smo mi doživljavali samo iz jednog razloga,

mi smo ipak FK Sarajevo!

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.