Delegacija N/FS BiH u posjeti Santosu

Posjeta Peleovom muzeju i "sretnom tlu" uoči Nigerije

Delegacija N/FS BiH jučer je nakon prvog treninga otišla u posjetu susjednom lučkom gradu, Santosu. 

Predsjednik Begić i dopredsjednici Beus i Ljubojević, kao i generalni sekretar Baković i marketing menadžer, Almir Murtezić jučerašnji dan iskoristili su kako bi posjetili muzej, po mnogima, najvećeg svih vremena, Edsona Arantesa do Nascimenta Pelea. 

Muzej je smješten uz samu luku, a u potpunosti je otvoren prošle sedmice, kada je samom činu otvaranja prisustvovao i legendarni fudbaler. Veliki broj autentičnih dresova, kopački i ostale opreme u kojoj je igrao Pele, Zlatna lopta, replika trofeja Jules Rimet, samo je mali dio onoga što možete vidjeti u muzeju najvećeg fudbalera svih vremena, a o čemu ćemo pisati više. 

Našu delegaciju u muzeju je pozdravila savjetnica gradonačelnika Santosa za kulturu i zahvalila se Begiću na posjeti. Istakla je kako je tlo Santosa sretno za reprezentacije kojega posjete, a ako imamo u vidu da je baza Meksika i Kosta Rike u Santosu, onda se sa pravom možemo nadati kako će Nigerija pasti u Cuiabi. 

"Iskoristili smo ovaj dan da posjetimo Santos i muzej. To je jedno mjesto koje budi posebne emocije i vas novinara, ali i nas sportskih radnika koji imamo priliku da na jednom mjestu vidimo eksponate i retrospektivu života takve legende kao što je Pele," rekao je Begić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije