Posljednja prilika za Claude Puela
Emir Spahić sa Montpellierom dočekuje PSG

Lyon dočekuje Auxerre

Posljednja prilika za Claude Puela

Ovog vikenda na programu je 11. kola fudbalskog prvenstva Francuske, Ligue 1.

Danas je na programu sedam utakmica, dok će se preostale tri odigrati sutra. Lider na tabeli nakon deset odigranih kola, ekipa Rennesa, u velikom derbiiju gostovaće na jugu Francuske, na Marseillskom Velldromeu.

Lyon, našeg reprezentativca Miralema Pjanića na svoim Gerlandu dočekuje Sochaux i ovo će najvjerovatnije biti posljednja prilika treneru Claude Puelu da izbjegne otkaz. Lavovi sa Geralnda su nakon deset odigranih kola na razočaravajućem 14. mjestu, sa sedam bodova zaostatka za vodećim Rennesom.

Faruk Hadžibegić sa svojom ekipom Arlesa, nakon uvodnih osam uzastopnih poraza, posljednja dva kola je remizirao, te donio kakvu, takvu nadu za opstanak na kraju sezone.

Arles će u ovom kolu gostovati Lorientu, koji se nalazi na 16. mjestu na tabeli, ali koji je poznat kao veoma negostoljubiv domaćin.

Ekipa Montpelliera, kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića, na svom će terenu dočrekati Paris St. Germain.

Montpellier i ove sezone, kao i prošle, igra prilično dobro, pa su nakon deset kola na šestoj poziciji, sa dobrim izgledima da se do kraja sezone opet bore za jedno od mjesta koje vodi u evropska takmičenja.

PSG je plasiran samo mjesto ispod Montpelliera i momčad iz prijestolnice Francuske svakako će tražiti načina da na tabeli pretekne direktne konkurente za plasman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.