Posljednja utakmica Luisa Figa

Sutra protiv Atlante

Posljednja utakmica Luisa Figa

Sutra je na programu posljednje kolo Serije A, koje će donijeti oproštaj još jedne legende. Luis Figo će sutra protiv Atlante odigrati svoju posljednju utakmicu u karijeri.

Portugalac, koji je nastupajući za Barcelonu i Real Madrid, pa kasnije za Inter, ostavio neizbrisiv trag u evropskom fudbalu, pismom je najavio konačni oproštaj od zelenih travnjaka u sutrašnjem susreta Intera i Atlante.

''Dragi prijatelji Intera, u nedjelju, 31. maja 2009. godine, odigraću posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri. Želio bih vam se zahvaliti, dragi navijači Intera, što ste mi od prvog dana dolaska u Milano pokazali privrženost. Zahvaljujem se i navijačima Sportinga, Barcelone, Reala i portugalske reprezentacije. Sretan sam što će moja oproštajna utakmica ujedno biti i proslava Interovog četvrtog uzastopnog naslova prvaka Italije. Pobjede su tokom cijele moje karijere bile glavni cilj, zbog kojeg sam naporno radio i bio spreman na mnoge žrtve. Uvjeren sam da će Inter nastaviti svojim putem i osvajati još i više trofeja u budućnosti. S ljubavlju, Luis Figo.''

Figo je u Inter stigao iz Real Madrida 2005. godine. Odigrao je 104 utakmice u Seriji A i postigao 9 golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.