Posrnuli prvak Montpellier pregazio Ajaccio

Ligue 1: Četiri remija i jedna pobjeda

Posrnuli prvak Montpellier pregazio Ajaccio

A. Haznadarević

Nakon susreta PSG-a i Eviana, odigrano je i preostalih pet susreta šesnaestog kola francuskog Le Championata. 

Aktuelni šampion Montpellier igra potpuno razočaravajuću sezonu, te je u ovo kolo ušao sa mizenih sedamnaest bodova, odnosno zaostatkom za vodećim Lyonom od čak četrnaest bodova.

 

Ipak, da ta ekipa i dalje ima mnogo snage na svojoj koži večeras je osjetio Ajaccio, koji se sa gostovanja Montpellieru kući vraća sa tri gola u mreži.

 

Domaćima je trebalo 28 minuta da slome otpor Ajaccia. Danas fenomenalni Belhanda je proigrao Utaku, koji je doveo Montpellier u vodstvo.

 

Samo četiri minuta kasnije ponovo gol, i ponovo u mreži gostiju. Ovaj put je Cabella bio strijelac.

 

U nastavku Montpellier je smanjio gas, ali ipak Younes Belhanda je iskoristio šansu da se osim asistencije upiše i u listu strijelaca, te u 67. minutu meča postavlja konačnih 3:0.

 

Ekipa Rennesa je remizirala sa Brestom rezultatom 2:2. Oba tima su oprezno ušla u meč pa je nakon prvog poluvremena rezultat ostao 0:0. 

 

U nastavku, ili tačnije u 62. minutu Feret dovodi Rennes u vodstvo, da bi već u 69. minutu Alessandrini ovjerio vodstvo domaće ekipe.

 

Veliku seriju pogodaka u samo devet minuta zaključio je igrač gostiju Lesoimier, pogodivši u 71. minutu za 2:1, a do kraja su gosti uspjeli stići i do poravnanja a pogodio je Benschop u 78. minutu.

 

Nancy i Valenciennes su podijelili bodove odigravši nerješeno 1:1, a strijelci su bili Loties u 31. minutu, i njegov saigrač Haidara, koji je nespretno savladao sopstvenog golmana postavivši rezultat 1:1.

 

 

Ekipa Soshauxa je također remizirala sa Lilleom rezultatom 1:1. Strijelci su bili Roux u 63. minutu, i Sochauxov Mikari, koji je poravnao samo minut kasnije.

 

Četvrti duel koji je završio nerješenim rezultatom odigrali su Troyes i Nica. Darbion je doveo domaće u vodstvo u 32. minutu, a poravnao je Cvitanić u posljednjim trenucima susreta.

 

Ligue 1, 16. kolo

Montpellier - Ajaccio 3:0 (Utaka 28, Babella 32, Belhanda 67)

Rennes - Brest 2:2 (Feret 62, Alessandrini 69 / Lesoimier 71, Benschop 78)

Nancy - Valenciennes 1:1 (Loties 31 / Haidara (AG) 73)

Sochaux - Lille 1:1 (Mikari 64 / Roux 63)

Troyes - Nice 1:1 (Darbion 32 / Cvitanich 90)

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:



 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.