Posrtaj Milana, Interu samo bod u Bergamu

16. kolo Serije A

Posrtaj Milana, Interu samo bod u Bergamu

Edmir Škorić

Današnje utakmice 16. kola italijanske Serije A obilježili su crveni kartoni i posrtaji velikana. Naime, Inter je (samo) remizirao kod Atalante, dok je Milan na svom San Siru poražen od Palerma (0:2).

Već na samom početku utakmice Nocerino je topovski šutirao po sred gola, ali je Dida odbranio. U 7. minuti Miccoli pokušava sa ruba šesnaesterca, no lopta odlazi visoko iznad gola. Ronaldinho je bio razigran u prvoj dijelu utakmice, te je fenomenalnim loptama upošljavao svoje suigrače, Tako je u 16. minuti uposlio Seedorfa, a holandski internacionalac sa desetak metara iz kosa šutirao prizemno, no lopta se prošetala pored lijeve stative Balzarettija.

Tri minute kasnije Borriella ruši Kjaer, no glavni sudija odmahuje rukom, iako je ovo, u najmanju ruku, slučaj za razmatranje. U 28. minuti Cavani ubacuje, a jedan od igrača Palerma sa svega osam metara loptu šalje pored lijeve stative Didinog gola. Igrala se 31. minuta kada je Cavani ukrao loptu Pirlu, onda dodao do Nocerina, koji iz izgledne situacije loptu šalje daleko od gola domaćih.

Na drugoj strani Ronaldinho šalje još jendu "loptu s očima", ovaj put za Borriella koji se sjurio u šesnaesterac Palerma, a onda šutirao pored gola Balzarettija. Minut kasnije Seedorf je dodao na desnu stranu, iz pozadine natrčao Zambrotta i topovski šutirao pored gola, iako se u prvi mah činilo kako će završiti u mreži. U 36. minuti Miccoli pogađa samo živi zid iz slobodnog udarca a odbivenu loptu volej udarcem pored gola Dide posprema Cassani.

U nastavku je Milan krenuo na pobjedu, no to im se osvetilo. Već u 48. minuti kapiten Fabrizio Miccoli dolazi do lopte na desetak metara od Dide, namiješta se pored Zambrotte i preciznim udarcem pogađa lijevi ugao Didinog gola za vodstvo gostiju sa Sicilije. Odmah je Leonardo umjesto mladog Abatea ubacio Pata. U 55. minuti Borriello šutira, lopta kroz noge Bova odlazi u kroner, nakon kojeg se ništa značajno nije dogodilo.

60. minuta mirisala je na poravnanje, Seedorf je ušao u peterac gostiju, potom ostavio loptu za Borriella, a ovaj, kada je mogao šutirati, loptu nepotrebno šalje u gužvu, gdje su spretniji gostujući igrači. Katastrofalan pokušaj Pirla u 61. minuti odlazi daleko od gola gostiju, a onda slijedi i kazna te drugi gol u mreži Dide. Miccoli je prošao Antoninija, uposlio Pastorea koji prolazi Pirla, a Ambrosini sklizeći loptu šalje sve do Bresciana, kojem nije bio problem sa metar loptu zakucati u praznu mrežu.

Dok su Rossoneri bacali sve karte u napad, gosti su iz kontri dolazili u idealne prilike da udvostruče vodstvo. Miccoli je u 66. minuti izašao sam pred Didu, no kako je bio malo iz kosa, šutirao je u bliži ugao i lotpa je od vanjski dio mreže završila u gol autu.

U 70. minuti Ronaldinho ubaucje a njegov sunarodnjak Pato glavom šutirao pored gola. Do kraja se rezultat nije minjejao i Milan je, zahvaljujući jučerašnjem porazu Juventusa kod Barija, ostao na trećem mjestu.

Kiksao je i Inter i to na gostovanju kod Atalante. Diego Milito u 15. minuti donosi aktuelnim prvacima Italije vodstvo, Sneijder u 65. minuti zarađuje isključenje, a Tiribocchi desetak minuta prije kraja pogađa za remi Atalante i Intera.

Fiorentina je golom Montoliva rano povela u Veroni, no Pinzi i Sardo okrenuli su rezultat u korist Chieva. Važnu gostujuću pobjedu svom Livornu osigurao je Danelivicius par minuta prije kraja utakmice. Bio je to loš debi za Sinišu Mihajlovića na klupi Catanije. Lazio je golom Kolarova savladao Genou sa 1:0, dok je Maccarone bio heroj Siene u pobjedi nad Udineseom.

Serija A, 16. kolo
Milan - Palermo 0:2 (Miccoli 49', Bresciano 62)
Atalanta - Inter 1:1 (Tiribocchi 81'/ Milito 15')
Parma - Bologna 2:1 (Panucci 58' Amoruso 86'/ Mudingayi 44')
Siena - Udinese 1:0 (Maccarone 66')
Lazio - Genoa 1:0 (Kolarov 39')
Catania - Livorno 0:1 (Danelivicius 88')
Chievo - Fiorentina 2:1 (Pinzi 12', Sardo 24'/ Montolivo 5')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.