Pošteni Klose: Napravio sam sasvim normalnu stvar

Nakon što je prozvan herojem

Pošteni Klose: Napravio sam sasvim normalnu stvar

A. Haznadarević

Napadač Lazija Miroslav Klose, uopšte nije očekivao da će toliko pohvala i čestitki dobiti nakon što je od sudije zatražio da se poništi njegov pogodak, koji je Napoliju postigao rukom.

Lazio je već imao vodstvo, međutim nakon priznjanja i poništenja pogotka, rimska ekipa do kraja meča nije uspjela ponovo zatresti mrežu Napolija, te su na kraju poraženi sa visokih 3:0.  

Ipak, Kloseu je važnije bilo da ga ne prozovu varalicom, te da ne zaradi mrlju u karijeri poput one koju ima Thierry Henry.

"Bio sam u zraku i lopta mi je jednostavno pala na ruku, nije bilo namjere. Uraditi to što sam uradio je sasvim normalna stvar. Nema ništa herojsko u tome", smatra Miroslav Klose, čiji je potez zasjenio i hat-trick Edisona Cavanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.