Postigli osam golova: Željezničar deklasirao Železničar

Prijateljska utakmica

Postigli osam golova: Željezničar deklasirao Železničar

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara deklasirali su Železničar iz Maribora sa visokih 8:1.

Plavi su u Sloveniji danas odigrali kontrolnu utakmicu i stigli do uvjerljive pobjede nad slovenačkim niželigašem.

Željo je poveo u 13. minuti golom Boccaccinija, koji je glavom poentirao nakon centaršuta Halvadžića. Dvije minute kasnije, Miroslav Stevanović udarcem s 20 metara zabija za 2:0.

Mujagić je probao šut u 26. minuti, Ranilovič ovaj put brani. Opet Mujagić šutira u 28. minuti, Ranilovič siguran, a na drugoj strani Gajič pogađa prečku.

Pet minuta prije odlaska na odmor, M. Stevanović ubacuje, Mujagić rutinski pogađa. 

Na otvaranju drugog dijela Husić sjajno prolazi, ubacuje, Pozder je strijelac. A na poluvremenu je Kjosevski zamijenio Ćemana. 

Nove dvije šanse za Muajgića, oba puta golman Železničara brani. U 51. minuti peti gol, Muajgić je iskoristio dugu loptu Osmankovića. Igrala se 58. minuta, kada je Pozder postigao drugi gol nakon udarca Husića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Redale su se do kraja šanse pred golom Slovenaca, koji su ipak preko Arzenšeka u 86. minuti došli do utješnog gola. Već u narednom napadu mladi Žerić zabija sedmi gol za bivšeg bh. prvaka, koji je stigao do izuzetno uvjerljive pobjede. No, tu nije bio kraj, Memija u samoj završnici postavlja konačnih 8:1.

Željo je danas počeo u sastavu:  Ćeman - Memija, Osmanković, Boccaccini, Husić - M. Stevanović, Šećerović, Hervas, Halvadžić - Mujagić, Pozder.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi