Bašić: Ružna utakmica; Karačić: Lopta nas je ljubila
FOTO: K. Dedić

Izjave nakon utakmice na Mokrom Docu

Bašić: Ružna utakmica; Karačić: Lopta nas je ljubila

Haris Zilić

U četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovone ekipa Posušja je upisala prvi trijumf u sezoni. Na Mokrom Docu večeras su savladali Željezničar rezultatom 1:0.

Posušaci su odigrali dobar meč, Željezničar je bio daleko od onog tima koji je prošli vikend savladao Borac.

Gold odluke za Posušake postigao je Karlo Kamenar u 25. minuti.

To je bio eurogol s vrha kaznenog prostora koji se na kraju ispostavio kao pobjednosni.

Po završetku utakmice stigli su i prvi komentar, izjave su dali treneri oba tima Nermin Bašić i Branko Karačić.

Prvi je riječ imao trener Željezničara, Nermin Bašić.

Oglasi

"Bila je teška i ružna utakmica. Posušje je dalo eurogol i tako je utakmica završila. Malo se fudbala igralo, čestitam Posušju, idemo dalje. Izgledali smo tromo, Posušje je bilo čvrsto. Dosta teških stvari na terenu i opet kazem idemo dalje", rekao je Bašić i dodao:

"Gledali smo da uđemo više u posjed lopte, ali previše smo žurili. U drugom poluvremenu smo malo rizikovali, nismo koristili te neke centaršuteve, morate više uraditi da odnesete bodove."

Komentar utakmice dao je i trener Posušja, Branko Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pokazali smo slično kao u prve dvije utakmice, ali večeras nas je lopta ljubila. Trebali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu. Gol Kamenara je dao samopouzdanje. Na poluvremenu smo dogovorili da pustimo posjed Željezničaru i čekamo svoju šansu", rekao je Karačić i dodao:

"Strahovali smo do kraja utakmice, uvijek je neka greška moguća na sreću večeras je nije bilo. Zaslužili smo pobjedu. Mandić je doigrao dobro, Boban je bio povrijeđen, stavio sam ga na klupu da malo i zbunimo Željezničar, Begić je bio vizoran i nije bio spreman."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AK16
Klauneee, bušiš li lopte
3 1
user1613662710
Ovaj Karacic stvarno umislio da je neki trener,frajer nema pojma mjkmi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi