Potop Mainza u produžetku

Njemački kup, polufinale

Potop Mainza u produžetku

Fudbaleri Bayera o4 iz Leverkusena plasirali su se u finale Kupa Njemačke gdje će se sastati sa boljim iz duela HSV - Werder.

»Apotekari» su u prvom polufinalu imali dosta problema sa ekipom Mainza o čemu svjedoči rezultat 1:1 nakon 90 minuta. No, u nastavku se igra drugoligaša raspala pa je na kraju domaći tim slavio sa visokih i ubjedljivih 4:1.

Uzbuđenja su se počela događati od 82. minuta. Tada je grčki internacionalac Charisteas doveo svoj tim u vodstvo i činilo se da s gosti ostali bez snage. Ipak, samo dvije minute prije kraja Bance je 'zaledio' domaće i meč je otišao u produžetak.

Međutim, izabranici trenera Brune Labbadie vrlo brzo stavili su drugoligašu do znanja da nema šta tražiti. Vidal (92.), Rolfes (104.) i Kadlec (117.) riješili su pitanje prvog finaliste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti