Potpuni preokret: Nakon toliko "patnje" Rabiot pravi iznenađujući izbor?

Uskoro slijedi potpis?

Potpuni preokret: Nakon toliko "patnje" Rabiot pravi iznenađujući izbor?

Adrien Rabiot nije igrao pola godine jer je zimus postao "persona non grata" na Parku prinčeva. Francuz je odbio produžiti ugovor sa PSG-om, pa se zbog toga "zakačio" sa kompletnim rukovodstvom pariškog kluba.

Naljutilo je čelnike PSG-a i to što je njima iza leđa dogovarao transfer u Barcelonu, pa su ga odlučili poslati na tribine do isteka ugovora.

Ugovor 24-godišnjeg veznjaka sa PSG-om će isteći ovog mjeseca, ali je u međuvremenu njegov transfer u Barcelonu "otpao".

Uslijedile su potom različite špekulacije o tome gdje bi Rabiot mogao nastaviti karijeru. Rabiot navodno nije želio ni da čuje za Tottenham, dok su se u posljednje vrijeme pojavile glasine da bi kao slobodan igrač mogao u Manchester United.

Međutim, čini se da ni od toga neće biti ništa. Naime, sada se špekuliše da će nakon toliko "patnje" i problema Rabiot ostati u PSG-u što bi svakako bilo veće iznenađenje od bilo kojeg potencijalnog transfera francuskog veznjaka.

Francuski mediji tvrde da je Rabiot spreman produžiti ugovor sa PSG-om, te da će mu klub ispuniti ovu želju.

Trener Thomas Tuchel i "gazda" Al-Khealifi su spremni zakopati ratne sjekire sa Rabiotom i dati mu novi ugovor, pa i zbog činjenice da je odavno planirano da u budućnosti veznjak bude vođa PSG-a i simbol kluba čiji je i produkt.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Onaj koji nije želio pružiti ruku pomirenja i dati novu šansu Rabiotu jeste sportski direktor Antero Henrique. Međutim, on je na odlasku pa više nema prepreka za pomirenje PSG-a i Rabiota.

Čini se da je budućnost Adriena Rabiota na Parku prinčeva, koliko god to sada čudno zvučalo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi