Potvrđeno: Juve doveo prvo pojačanje za januar

Bentancur stiže u Torino

Potvrđeno: Juve doveo prvo pojačanje za januar

Endin Čaušević

Čelnici Juventusa najavili su da će u januaru sigurno dovesti nekoliko pojačanja, a jedno od njih već je dogovoreno.

Naime, Juventus je danas potvrdio da je dogovoren transfer mladog veznog igrača Boce Juniors, Rodriga Bentancura. Stara dama će u januaru aktivirati klauzulu u njegovom ugovoru koja iznosi 9.4 miliona eura, ali će Urugvajac do ljeta ostati u argentinskoj ekipi.

Kada je Carlos Tevez odlučio da iz Juventusa ide u Bocu italijanski klub je u njegov ugovor dodao stavku da prvi ima pravo otkupiti ugovor urugvajskog igrača. Iako je Manchester United pokušao doći do ovog igrača iz Juventusa su odlučili da neće ništa rizikovati, te će aktivirati otkupnu klauzulu Bentancura.

"U narednih nekoliko dana putujem u Torino kako bi dogovorili uslove ugovora. Dogovor je da on ostane u Boci do kraja sezone što je odlično. Ipak, od januara će zvanično biti novi igrač Juventusa", rekao je njegov agent Daniel Angelici.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi