Potvrđeno: Salihović lakše povrijeđen

U punom pogonu za desetak dana

Potvrđeno: Salihović lakše povrijeđen

Adnan Beganović

Povreda Sejada Salihovića nije ozbiljnije prirode i naš reprezentativac za nekih desetak dana trebao bi biti u punom pogonu. Ovu vijest za SportSport.ba potvrdio je i fizioterapeut našeg nacionalnog tima Ismar Hadžibajrić.

Na samom početku sinoćnjeg okršaja sa Bjelorusijom naš reprezentativac je povrijedio koljeno pri jednom nezgodnom doskoku, pa je zbog ove povrede napustio teren.

Iako se u prvi mah činilo da se radi o ozbiljnijoj povredi, današnje pretrage u Njemačkoj pokazale su da je ipak riječ o lakšoj povredi.

"Razgovarao sam sa Salihovićem. U Njemačkoj je odmah podvrgnut detaljnim liječničkim pregledima na kojima je ustanovljeno da se ne radi o ozbiljnijoj povredi. Magnetna rezonanca je pokazala da nema nikakvih napuknuća, niti ligamenata niti meniskusa, tako da smo svi odahnuli", rekao je Hadžibajrić za SportSport.ba i dodao:

"Kao što smo sinoć i pretpostavljali, radi se samo o nagnječenju meniskusa. Za nekih desetak dana Sejo će biti u punom pogonu. U narednim danima biće podvrgnut fizikalnim terapijama nakon kojih će biti kao nov".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.