Potvrđeno: Tevez novi igrač Boce

Vratio se u Argentinu

Potvrđeno: Tevez novi igrač Boce

Edmir Škorić

Potvrđeno je, Carlos Tevez novi je igrač Boca Juniorsa.

Tevez je ovog ljeta odlučio da napusti Juventus i vrati se kući u Argentinu.

Ponovo će igrati u dresu Boce, u kojoj je igrao u mlađim danima. Argentinski klub je objavio kako je posao završen i kako će 31-godišnjak nastupati za njih u narednoj sezoni.

Da nema dilema o Tevezovom transferu u Bocu, potvrdio je i klupski predsjednik Daniel Angelici za BBC Sport.

“Stvarno radostan dan. Presretni smo.Povratak Teveza u izuzetnom trenutku njegove karijere je fantastična vijest za nas, za sve naše partnere i navijače, ali i za kompletan nogomet u Argentini”, kazao je Angelici.

Tevez je postigao 38 golova u 110 utakmica u prvom mandatu u dresu Boce, odakle je 2003. godine otišao u West Ham, kasnije je igrao za United i City, te Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti