Potvrđeno: Togoanci odustali od AKN-a
Navijači Angole

Kao da im je do igranja?

Potvrđeno: Togoanci odustali od AKN-a

Edmir Škorić

Togoanska reprezentacija napustila je Angolu i definitivno neće biti dio afričke nogometne smotre.

Glasnogovornik CAF-a potvrdio je kako se reprezentacija Toga neće natjecati na Afričkom kupu nacija koji se ove godine igra u Angoli, budući da su napustili bazu u kojoj su trenirali i krenuli put Lome - glavnog grada Toga.

Cijelu se nedjelju špekuliralo i nagovještavalo da će Togoanci ipak ostati, jer je to i bila želja igrača, da na neki način osvete smrt tri člana svoje reprezentacije. Ipak, kako je vlada Toga zahtijevala povratak, to se na kraju i dogodilo.

Afrički kup nacija počeo je sinošnjim remijem Angole nad Malijem u Luandi (4:4), a sigurno je kako će se 2010. godina u Africi pamtiti po stravičnim događajima u angolskoj pokrajini Cabinda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.