Potvrđeno: UEFA uvodi i treće takmičenje
(Foto: EPA) Liga prvaka i Evropska liga dobijaju "konkurenciju"...

Prvo izdanje u sezonu 2021/2022

Potvrđeno: UEFA uvodi i treće takmičenje

Teme:

Predsjednik Evropske asocijacije klubova Andrea Agnelli je potvrdio da je treće UEFA-ino klupsko takmičenje dobilo zeleno svjetlo, te da će se uskoro "pridružiti" Ligi prvaka i Evropskog ligi.

Andrea Agnelli, inače prvi čovjek Juventusa, također predsjedava i Evropskom asocijacijom klubova, a upravo je on na današnjoj Glavnoj skupštini otkrio da ćemo uskoro dobiti novo UEFA-ino kupsko takmičenje.

"Dok se još uvijek čeka potvrda Izvršnog komiteta UEFA-e, mogu reći da je dato zeleno svjetlo da se uvede i treće takmičenje koje će ukupan broj klubova koji se takmiče u Evropi dovesti do 96 i to od sezone 2021/2022", istakao je Agnelli.

Format novog takmičenja još nije otkriven, ali se vjeruje da će on biti slučan onome nekadašnjek Kupa pobjednika kupova.

Top Komentari

Tz075
prilika da neko i iz nase lige zaigra u evropskim takmicenjima....
31 0
karlhajncbrazzzo
Još Intertoto kup i taman.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi