Povratak Galacticosa sa Grbavice
Na Grbavici ove sezone pušu neki novi vjetrovi

Željo u gostima slavio nakon 2 godine

Povratak Galacticosa sa Grbavice

Došao je i taj dan: Željezničar se nakon više od 800 dana (!?), odnosno više od dvije godine, na Grbavicu sa gostovanja vratio sa tri boda. Da slast pobjede bude još veća, plavi su slavili na Bilinom polju u Zenici, kod velikog rivala Čelika.

Pomalo nestvarno i zastrašujuće (pogotovo za navijače plavih sa Grbavice) djeluje podatak da je Željo, prije sinoćnje pobjede, posljednji put u gostima slavio, pazite sad, 19. maja 2007. godine, kada su u Orašju sa 3:1 bili bolji od istoimenog domaćina. Slikovit je podatak da neki mlađi fudbaleri u plavom dresu do sinoćnje utakmice u Zenici nisu ni znali kako to izgleda pobijediti na strani.

Sve nakon toga, svako gostovanje plavih, donosilo je razočarenje. Željo se mučio, brukao, propuštao gotovo pa dobivene utakmice, od gotovog pravio veresiju. Međutim, uvodni dio ove sezone razgalio je srca Manijaka, koji su sinoć slavili tri boda u Zenici kao da se radi o susretu koji je odlučio prvaka, a ne prvom kolu.

U dolasku (ili povratku) Sabahudina Žuje na mjesto predsjednika Željezničara i Amara Osima na mjesto šefa stručnog štaba i menadžera ekipe, mnogi su vidjeli izlazak iz duboke krize u kojoj se Željo nalazio godinama u kojima je vrh tabele i izlazak u evropska takmičenja bio misaona imenica.

Ponovni uspon Željezničara od velikog je značaja, ne samo za klub sa Grbavice, već i za kompletan fudbal u našoj zemlji. Vraćanje vjere u klub i navijača na tribine jedan je od najtežih zadataka za svaku ekipu, a u primjeru Želje da se vidjeti kako i u slaboj i prilično nezanimljivoj ligi kakva je Premijer liga Bosne i Hercegovine ništa nije nemoguće.

Ambiciozni i sposobni ljudi iz Uprave Željezničara pokrenuli su neke stvari i rezultati uspješnog rada već se osjete. Osim povećane brige o fudbalerima i dovođenja pravih i iskusnih pojačanja, Uprava plavih užurbano radi i na promociji kluba, a sve u cilju povratka navijača na Grbavicu.

Tome u prilog ide i pokretanje projekta "Željo TV", kojim se želi poraditi na promociji kluba. O uspješnosti rada čelnika plave ekipe dovoljno govori podatak da je Željezničar u srijedu samo za neka četiri sata prodao oko 350 polugodišnjih i godišnjih ulaznica, više nego što je to bilo cijele protekle sezone.

Ako se po jutru dan poznaje, ove sezone ćemo gledati jednu sasvim drugu ekipu na Grbavici, a Sarajevo, Slavija, Zrinjski, Sloboda i Široki dobiće novog konkurenta za sam vrh.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.