Povratak otpisanih? De Laurentiis želi kupiti klub iz komšiluka

Zainteresovan za Hajduk

Povratak otpisanih? De Laurentiis želi kupiti klub iz komšiluka

Endin Čaušević

Vlasnik Napolija, Aurelio De Laurentiis, nedavno je postao gazda Barija, ali prema svemu sudeći nema namjeru da se zaustavi na tome.

De Laurentiis je naljutio navijače kluba iz Napulja odlukom da kupi još jedan klub nakon što je postao vlasnik posrnulog velikana Barija. Međutim, navijači Napolija su saznali još jedne loše vijesti jer De Laurentiis ima namjeru da kupi još jedan klub.

On je na skupštini udruženja evropskih klubova danas izjavio da nema ništa protiv kupovine splitskog Hajduka. De Laurentiis je poručio da je spreman za pregovore, ali sa čelnicima kluba, a ne sa navijačima Hajduka.

"Pa eto, ako mi omogućite priliku onda ću kupiti Hajduk. Nedavno sam preuzeo Bari nakon što je prihvaćena moja ponuda. Ali, to ne znači da nisam zainteresovan za Hajduk. Eduardo Reja mi je rekao da je klub u rukama navijača i oni ne žele da ide u privatno vlasništvo. Ako su spremni za razgovore tu sam, ali za razgovore s ljudima iz grada, a ne navijačima", rekao je De Laurentiis.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi