Povratak Van Der Sara
Edwin van der Sar

Nakon duge povrede

Povratak Van Der Sara

Holandski 38-godišnji veteran na golu Manchester Unteda Edwin van der Sar odigrao je u utorak prvu utakmicu od početka avgusta kada je slomio palac i kost lijeve ruke.

Naime, u pripremama za novu sezonu, Manchester United i Bayern igrali su početkom avgusta finale Audi Cupa, a Holanđanin je slomio prst i kost u lijevoj ruci prilikom obrane jedanaesterca reprezentativcu Hrvatske Danijelu Pranjiću.

Van der Sar je branio svih 90 minuta u sudaru rezervnih momčadi Manchester Uniteda i Evertona, dvoboju koji je završio sa 1:0 pobjedom Crvenih đavola.

Iskusni Holanđanin sada se nada da će naći ponovo svoje mjesto i u prvoj momčadi Uniteda i zamijeniti Bena Fostera među stativama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.