Povreda Damjanovića remeti planove
Dario Damjanović možda neće moći nastupiti protiv Rijeke

Iz tabora naših u Opatiji

Povreda Damjanovića remeti planove

Selektor bh. reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević za sada ima problema oko sastava «najboljih 11» za prijateljski meč našeg A tima protiv Rijeke.

Naime, prvi trening su zbog kašnjenja propustili Ivan Radeljić, Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Kenan Hasagić, Džemal Berberović i Zlatan Muslimović, koji bi trebali stići večeras, dok je za sutra najavljen dolazak Samira Muratovića.

No, ono što struku više brine je nastup Darija Damjanovića koji je upitan zbog povrede pete.

Igrač njemačkog Kaiserslauterna selektoru se javio, ali je neizvjesno hoće li biti spreman za meč na „Kantridi“.
«Nisam u trenažnom procesu već sedam dana. Situacija jeste bolja, ali povreda još nije sanirana. Velika mi je želja da igram. Uostalom, stigao sam kako bih nastupio za naš tim, no sve će zavisiti od objektivnih okolnosti», naglasio je Damjanović.

Treninzi na stadionu Orijenta

Podsjetimo, naši fudbalski reprezntativci su se nakon okupljanja u Zagrebu preselili u Opatiju gdje će u miru i tišini dočekati susret sa Riječanima. Atmosfera je odlična i bez obzira na činjenicu da nekolicina igrača kasni, te da Damjanovića muči povreda, selektor Blažević je zadovoljan radom i zalaganjem pristiglih igrača.
Uskoro će uslijediti i lakši trening na Orijentovom igralištu.
»Nisam želio forsirao nikoga jer to ne bi bilo u redu. Većina je za vikend odigrala susrete u najjačim evropskim ligama i to se itekako osjeti. Sada moraju proći regeneracijski tretman, a od utorka kada se kompletiramo dodat ćemo gas», istakao je selektor Blažević.

Odluka u utorak

Posljednji trening na kojem će se uigravati neke taktičke varijante naši će igrači imati na pomoćnom terenu stadiona „Kantrida“ u utorak, negdje oko 17 sati. Tada će biti poznato kojih će 11 igrača istrčati na megdan hrvatskom prvoligašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.