Povrijeđeni Skrtel otkazao nastup protiv BiH

Stoper Liverpoola otpao sa spiska

Povrijeđeni Skrtel otkazao nastup protiv BiH

E. Škorić

Utakmicu Slovačka - BiH, koja se u srijedu igra u Bratislavi, propusit će jedan od najboljih u redovima domaćih, stoper Liverpoola Martin Skrtel. Riječ je o povredi koljena koju je ovaj 25-godišnjak zadobio u prvenstvenom ogledu sa Stoke Cityjem.

Liverpool je, u subotu, na Britannia stadionu, kao gost, poražen protiv Stoke Cityja, a Martin Skrtel u 39. minuti dobio je jedan udarac u koljeno. Odigrao je svih 90 minuta, no odmah po završetku utakmice javio je slovačkom selektoru Vladimiru Weissu ne tako dobru vijest.

"Imam probleme sa koljenom i gležnjom. Pred kraj prvog dijela u utakmici sa Stokeom, dobio sam jedan udarac u stražni dio koljena, pa sam utakmicu zavšio pod lijekovima. Odmah nakon utakmice sam nazvao selektora i sve mu objasnio. Drago mi je što je imao razumijevanja. Da se radi o kvalifikacionoj utakmci, sigurno bih stisnuo zube i došao, ali smo se ovako dogovorili da radije ostanem ovdje u Liverpoolu", kazao je Skrtel, čiji Liverpool igra sve lošije. Posljednji poraz u nizu stigao je u subotu.

"Utakmice protiv ovakgov protivnika su uvijek teške. Njihovih svih 11 igrača su vrlo kvalitetni, pa je bilo dosta neugodno igrati protiv njih. Njihovo najjače oružje su duge lopte iz auta koje ubacuje Delap. Znali smo to, ali smo upravo iz takve akcije primili gol. U subotu dočekujemo West Ham i sve osim pobjede ne dolazi u obzir", dodaje stoper Liverpoola.

Slovački selektor priznao je kako su sa Anfielda zamolili za poštedu svog stopera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.