Povrijedio se Cristiano Ronaldo

U pobjedi protiv Marseilla

Povrijedio se Cristiano Ronaldo

Na utakmici 2. kola Lige prvaka, u kojoj je Real Madrid na Santiago Bernabeu pobijedio Marseille sa 3:0, lakše se povrijedio Portugalac Cristiano Ronaldo.

U 61. minuti je igrač Marseillea Souleymane Diawara startao u svom šesnaestercu na najveće i najskuplje pojačanje Reala ovog ljeta. Epilog je bio crveni karton Diaware i jedanaesterac za domaćina, kojeg je u 2:0 pretvorio Kaka.

Do kraja ogleda je Cristiano Ronaldo zaokružio, svojim drugim pogotkom, pobjedu na 3-0, ali se prilikom tog starta Diaware i povrijedio. U pitanju je lakša povreda gležnja i vrlo je upitno hoće li prošle godine najbolji svjetski fudbaler zaigrati u narednom ispitu Reala.

Naime, u nedjelju Reala očekuje odlazak u Sevillu, kod istoimenog domaćina, trenutno treće momčadi na tabeli.

Cristianu Ronaldu slijede doktorski pretrage i analize koliko je povreda teška, ali u klubu su već spremni da derbi 6. kola Primere odigraju bez njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.