Poznat uži izbor za najkorisnijeg igrača

Azijski kup u Kataru

Poznat uži izbor za najkorisnijeg igrača

Edmir Škorić

Japanski playmaker Keisuke Honda i kapiten Južne Koreje Park Ji-Sung u užem su izboru za najkorisnijeg igrača Azijskog kupa.

Organizatori Azijskog kupa u Kataru, koji je na samom kraju, danas su saopštili uži spisak od četiri nogometaša koji konkuriraju za najkorisnijeg igrača turnira.

U užem izboru su, osim Honde i Ji-Sung Parka, zvijezdi Japana i Južne Koreje, iskusni australski golman Mark Schwarzer koji će u finalu protiv Japana postati igrač s najviše nastupa u svojoj reprezentaciji, te kapiten Uzbekistana Server Djeparov.

Danas se u utakmici za treće mjesto sastaju Južna Koreja i Uzbekistan, dok će sutra s početkom u 16 sati finalni susret odigrati Japan i Australija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije